Podjetje Traffic design se je 22. aprila 2014 pridružilo skupini Q-Free ASA. Norveško podjetje Q-Free ASA je delniška družba in eden vodilnih proizvajalcev cestninske tehnologije, ki se v okviru svoje skupine širi na področje področje ATMS (Advanced Traffic Management Systems) tehnologije, kjer se v naslednjih letih na svetu planirajo velike investicije.

 “Priključitev podjetja Traffic design v skupino Q-Free predstavlja pomemben nadaljnji korak k uresničitvi ambicij Q-Free-ja, da postane eden izmed vodilnih ponudnikov inteligentnih transportnih sistemov na svetovnem trgu. Vključitev Traffic design-a bo okrepila vodilni položaj Q-Free-ja tako na področju cestninskih sistemov kot tudi na področju ATMS, “pravi generalni direktor Q-Free Thomas Falck.

“Podjetje Traffic design, ustanovljeno leta 1990 je od nekdaj delovalo na lokalnih trgih z omejenim dostopom do mednarodnih strank. Z združevanjem moči z Q-Free bodo naši izdelki in storitve dostopni globalno. Veselimo se dela s tako ambiciozno ekipo kot je Q-Free,” pravi direktor Traffic design-a Blaž Gostiša.